Practical Joker


VIRALLINEN NIMI:Practical Joker, Joker
                               ©VRL-13558 
ROTU:Englannin Täysiverinen
SUKUPUOLI, SÄKÄ:Ori, 168cm
SYNTYMÄAIKA, IKÄ;:5v., 15.04.2016
KASVATTAJA: Benington CA, (evm)
OMISTAJA:Janne (VRL-1338)

                                                                         
"Ensimmäinen kohtaaminen 2-vuotiaan lämminveriorin kanssa ei ollut paras mahdollinen. Practical Joker tutummin Jokeri oli seissyt laukkahevosten huutokauppa rivistössä kun olin vieraillut Amerikassa.Tämä oli kuuleman mukaan tuottanut omistajalleen suuren pettymyksen juostessaan huonosti vaikka hyvistä vanhemmista ori oli peräisin. Edellinen omistaja oli siis päättänyt hävittää orin ja ostanut tilalle hyvän juoksijan.Muistan vieläkin kun se seisoi alakuloisennäköisenä muiden myytävien nuorten seassa. Menimme katsomaan huutokauppaa. 
Kohta kehää kiertämään tuotiin 2-vuotias Jokeri joka ravasi laiskahkosti ympäri kehää, kunnes joku idiootti päätti saada oriin lisää vauhtia ja kuului kevyt raipan napautus. 
Samalla hetkellä nuori ori oli takajaloillaan osan yleisön haukkoesta henkeään. Kun tilanne rauhottui aloitettiin huutokauppa. Isomahainen parraskas mies huusi orista 20 dollaria teurastaja kuulemma. Hetken mielijohteesta laskin mielessäni tilillä olevia rahojani ja huusin orista 200 dollaria. Yleisö kohahti mutta kaupat lyötiin ja seisoimme pian Jokerin kanssa vierekkäin odottamassa lentokonetta suomeen."


Perusluonteeltaan Jokeri itsepäinen kauhukakara, mutta kovan kuoren alta löytyy yhteistyöhaluinen ja ihmisiä rakastava hevonen. 
Ratsastaessa se on aika ajoittain kuin tikittävä aika pommi, mutta varman ja rauhallisen ratsastajan kanssa orista kuoriutuu oikein toimiva kokonaisuus helppoihin koulu- ja esteluokkiin. Orin bravuuriksi voisi mainita maastossa pienet pukkilaukkakohtaukset orin säikähtäessä. 
Parhaiten Jokeri kuitenkin toimii muiden hevosten läsnäollessa. Tarhassa se on yleensä pahnanpohjimmainen ja alistuu helposti muiden hevosten tahtoon.

SUKUSELVITYS


i. Behemothii. Evildooeriii. Amadeo
iie. Baby Jenks
ie. Aunt Emiei. Khayman
iee. Billina
e. Peg Amyei. Skamperooeii.Chopfyt
eie.Cayke
ee. Bunny Buryeei. Extreme Woozy
eee. Lurline


                                                                 Galleria
© Line:Walsa, Väritys:Kioja, KiitosKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuvaus hetki maneesissa

Miesflunssa ja tuuraaja

Häätöuhan alla