Muutoksen tuulia ja uusia tuttavuuksia

Olimme muuttamassa Kätkiäiseen Mäntäsälän kuppeeseen. Olihan tämä tullut vähän yllätyksenä mutta halusin vaihtaa maisemia. Olise kyllä yksi perkele ajattelin kun yritin saada oi niin ihanaa Jokeria traileriin. Lopulta ori antoi periksi ja tuli sisään. Palkitsin tämän muutamalla leipä palalla ja menin sulkemaan peräluukun. Toivottavasti pojat tulisivat toimeen. Sillä olin taivoittanut yhdestä facebookin ryhmästä naisen jolla oli ardenniori myynnissä ja hetken juttelun jälkeen olin päättänyt mennä hakemaan sen mukaani.

Varmistin että kaikki olisivat matkassa ja lähdin kohti Mäntsälää. Onneksi sinne nyt ei ollut kovin pitkä matka mutta silti. Pysähdyimme matkan varrella hakemaan uuden ystävämme kyytiin. Jokeri on ollut yleensä aika suvaitsevaa tyyppiä joten ehkä se sitten tämäkin kanssa sujuisi vai sujuisiko?
Juttelimme hetken omistajan kanssa pihalla ja allekirjoitimme paperit. Ilmeisesti Jokerikin oli tajunnut että jotain on meneillään sillä trailerissa alkoi käydä hirmuinen tohina. Avasin takasillan ja orin hämmästykseksi avasin viereisen takapuomin. Pian tallin sisältä saapui komea ardenniori hörähtäen kimakasti kuin hyvästiksi vanhoille ystäville.

Jokeri oli hyvin kiinnostunut kaverista joka helposti lastautui tämän viereen. Annoimme näiden tutustua hetken vahtivan silmän alla, mutta pienen tuuppimisen jälkeen kummatkin akoivat repia kilpaa heinäverkosta. Oli siis minun aika lähteä ajamaan kohti lopullista päämäärää, Olin jo alkuviikosta käynyt laittamassa oman kämpääni kuntoon ja nyt oli vuorossa hevosten asuntola jonka olin käynyt myös tarkistamassa. Pidin paikasta kovasti ja uskoin että nämä kaksi kaverusta takana myös. Ei kaukaa kun edessä häämötti tallirakennukset ja suuret aitaukset.

Parkkeerasin pihaan ja trailerissa alkoi samantien kahden oripojan kilpahuuto. Olihan siinä korvissa pitelemistä mutta avasin sivuluukun ja katsoin lattialle tuhottua heinäverkkoa ja kahta oria tapittamassa minuun juuri sen näköisenä etten se minä ollut. Pyöritin päätäni ja menin avaamaan takasiltaa ja talolta kävelikin ilmeisesti Hannes niin se taisi olla. Tämä auttoi ottamaan orit pois trailerista ja päästämään ne vapaiksi laitumelle jossa ne saisivat tutustua paikkaan ja päästellä menemään. Sitä se oli molemmat laukkasivat ympäri laidunta kilpaa ilmeisesti ja välillä hypittiin pystyyn ja jopa melkein tapeltiin. Mutta hetken kuluttua kaikki se oli ohi ja molemmat seisoivat vierekkäin aidan vieressä katsomassa kauemmas tammalaitumelle. Hymähdin pojat ovat poikia. Jäin hetkeksi katselemaan orien puuhia kunnes purin tavarat ja lähdin lepäämään. Huomenna koittaisi ratsastus molemmilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maastoilua ja naishaaveita

Miesflunssa ja tuuraaja

Häätöuhan alla