Häätöuhan alla

Kun sopivaa tallipaikkaa ei sittemin ole löytynyt päädyimme takaisin kotipihaan. Jokeri ja Merlion laidunsivta tyytyväisinä suurella peltoalueella hieman kauempanna isän lampaista. Istuin kuistilla kahvilla ja katselin hevosten rauhallista liikehdintää. Kaikki oli mennyt hieman pieleen. Tallipaikka ei ollut sopiva ja jouduimme palaamaan kotiin omien vanhempieni nurkkiin.  Olin sentään saanut käytyä opintoni loppuun, mutta jostain olisi saatava töitä että voisin elättää itseni ja 2 hevosta. Tosin olin harkinnut kolmatta hevosta jolla voisin päästä kisaamaan mahdollisesti pienistä rahasummistakin mutta hyvän hevosen löytäminen ei ollut loppuen lopuksi kovin helppoa. Kulautin viimeiset kahvit kurkustani alas ja laskin kupin kuistin portaille.

Astelin laitumen portille ja jäin katselmaan kun pikku siskoni welsh b-poniruuna Messias piehtaroi tyytyväisenä hieman kauempana minun pojistani. Kuulin takaani auton jarruttavan pihaan ja käännyin katsomaan. Siskoni hyppäsi ystävänsä kanssa auton takapenkiltä ja astelivat kohti tarhaa iloisesti puhellen. Messias ilmeisesti kuuli tutun äänen koska poni alkoi laiskahkosti kävellä kohti tarhan porttia.

M(minä): "Mihin olette menossa?" kysyin kahdelta iloiselta tytöltä.
G(Gitta sisko):"Janetten isä ostaa sille huippu puoliverisen ja ne aikoo tuoda sen tähän meille"tyttö tokaisi ystävän nyökytellessä vieressä." Ai niin ja Isä lupasi ostaa minulle uuden hevosen Messiaan tilalle kunhan se on myyty."tyttö jatkoi hymyillen.
M:"Jaahas kuinkahan meinasitte mahduttaa kaikki tänne?"
G:"Eikös sun pitänyt lähtee noiden sun konies kanssa muualle pian tai ainakin äiti sanoi niin"tyttö tokaisi ja katosi ystävä perässään pieneen vajaan.

Jaahas kohta olisimme siis myös kodittomia kaiken lisäksi. Kävin hakemassa Merlionin riimun ja hain vastahakoisen orin tarhasta. Jokeri jäi katselemaan ehkä hieman oma hyväisennäköisenä tarha kaverinsa perään. Sidoin takkuharjaisen ratsuni vajan seinässä olevana koukkuun ja rupesin selvittämään harjaa. Juuri kun olin saanut orin jouhet selvitettyä tytöt ilmestyivät Messiaan kanssa ja aikoivat ilmeisesti mennä treenamaan pienelle hiekkakentälle talon taakse. Suitsin Merlionin ja kapusin tämän selkään jakkaralta.  Ratsastin pihan läpi tutulle metsäpolulle. Aurinko siivilöityi oksien välistä kun kuljimme kohti pientä peltoa, jossa olimme viime talvena kohdannut Jokerin kanssa sen naapurin hirvittävän traktorin. Pyysin oria ravamaan pitkin pehmeää hiekkatietä ja lopulta pyysin nostamaan laukan. Olin vähällä keikahtaa alas kun ori päätti päästää muutaman ilopukin.
Ehkä se aurinko alkaisi paistaa risukasaankin jossain vaiheessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maastoilua ja naishaaveita

Miesflunssa ja tuuraaja