Karannut mustakavio ja epämieluisat vieraat

Ajoin autolla kohti kotia. Venyttelin hieman olin jo 9 maissa lähtenyt hoitamaan papereita pankkiin, kelalle ja sinne sun tänne. Bassot jyskyttivät musiikin tahtiin ja naputin sormillani rattia.
Olin luvannut hakea siskoni ja tämän ystävän koululta. Muutama hyvin tuttu auto oli tulla mutkasta kylkeen. Perkeleen amikset ajattelin ja naurahdin. Onneksi itselläni ei ollut aikomusta hajottaa autoani noissa hommissa vaikka kovin joskus kisoihin haastoivat.
Siskoni seisoskeli laumansa kanssa tienreunassa ja vilkutti iloisesti kun näki minun kaartavan heidän viereensä. Se mikä kiinnitti huomioni oli se että siskoni käsipuolessa roikkui joku hyyppä. "Mahtuuko Kassukin"siskoni kysysi ja tapitti minua sinisillä silmillään.
Nyökkäsin vain ja odottelin että kaikki tunkeutuivat autoon. Jatkoin matkaa kotia kohti. Etupenkille oli asettunut siskoni paras kaveri koska siskoni oli tunkeutunut taakse jätkänsä ja toisen jätkän kanssa.
"Kai sä muistat et tänään on sit sun vuoro"sanahdin ja katsoin taustapeilistä siskoani. Tämä näytti hyvin kysyvältä."Jokerin liikutus"sanahdin ja painoin kaasua. "ai niin etkö sä vois millään kun.."siskoni oli sanomassa kun mulkaisin häntä peilistä.

Väänsin radiota kovemmalle mikä merkitsisi sitä ettei asiasta keskusteltaisi. Oli perjantai ja porukat olivat koko viikonlopun reissussa. Joten siskoni oli sitten päättänyt että hän voisi tuoda kotiin kavereitaan. Saavuimme pihaan ja laskin nämä pois autosta ja ajoin talliin.
Jokeri odotti portilla sen näköisenä että olisi ruoka-aika. Kävelin katoksessa olevalle heinäpaalille ja heitin siitä muutaman sylillisen kottikärryihin. Jouduin hetken kiistelemään Jokerin kanssa siitä kumpi meistä olisi se joka käyttäisi porttia. Lopulta pääsin sisään ja heitin heinät pieneen laatikkoon.
Ori kävi ahnaasti niiden kimppuun ja lähdin itse sisälle syömään. Kun astui ovista sisälle kuulin tv:n huutavan melkolailla täysillä ja naurun kantautuvan olohuoneesta. Menin keittiöön ja tein itselleni evästä. Kuulin oven käyvän ja kurkistin ulos ikkunasta. Tytöt menivät katsomaan Jokeira tarhan puolelle.
Kurtistin kulmiani mutta jatkoin syömistä ja lehden selaamista. Lopulta kuulin oven käyvän taas ja siskoni tuli keittiöön.
"ei sitä tarvitse tänään liikuttaa"tämä tokaisi ja katsoi minuun."kyllä on ku se tarvitsee jotain millä purkaa energiaa"sanahdin ja katsoin tätä. Tämä vain kohautti hartioitaan ja hävisi olohuoneeseen.

Syötyäni laitoin astiat koneeseen ja katsahdin pihalle. Jokerin portti oli auki ja hevosta ei näkynyt misään. "Gitta PERKELE"huudahdin ja marsin suoraan olohuoneeseen. Tyttö näytti aidosti hämmentyneeltä kuin myös ystävänsäkkin."Jokerin portti on auki ja koko hevonen tiessään"ärisin tytölle ja tämä näytti joapa vähän säikähtäneeltä.
"kyllä mä sen kiinni laitoin"tämä intti.
"saat lähteä etsimään sitä"sanoin.
"en mä nyt voi ku tääl on kaikki"Gitta tokaisi.
Olisi tehnyt mieli kantaa tyttö niskasta ulos etsimään hevosta. Pyöräytin silmiäni ja vedin ulkovaateet niskaan. Hain muutaman palasen leipää ja pihalta riimunarun. Onneksi yöllä oli satnut taas lunta ja lumesta oli helppo seurata minne ori lähtenyt seikkailemaan.
Tosin ainut mitä en arvostanut että se oli lähtenyt tarpomaan puoli metriseen hankeen ja jouduin itse kahlaamaan perässä. Olin varmaan tunnin etsinyt sitä sen jälkiä perusteella. Milloin pellolta, metsästä jopa tienreunalta. Lopulta huomasin tarponeeni naapurin navetalle ja isäntäväen pihamaalla. He viittoivat minua luokseen.
"Olin juuri soittamassa sinulla"naapurin isäntä tokaisi hymyissä suin.
Katsahdin tämän katseen suuntaan ja näin Jokerin iloisesti tyhjentämässä lehmille tarkoitettua heinäkärryä.

"Joo-o, se karkasi tarhastaan"sanahdin ja astelin paalin luo. Otin hevosen kiinni ja lähdin kävelemään kotia päin kiitettyä naapurin isäntää vielä kerran. Kotiin kävellessämme Jokeri laski turpansa olkapääleni ja puhalsi lämmintä ilmaa poskelleni. On se kyllä ihan hölmö eläin ajattelin ja katseli maisemia. Kohta näkyi keltainen talomme jonka pihalla muutama ylimääräinen auto.
Kurtistin kulmiani ja vein Jokerin tarhaan, jossa loimitin sen. Hetken kuluttu astelin sisään taloon jossa olisi täysi vilinä meneillään. Astelin olohuoneeseen ja koko olohuone hiljeni kuin napista painamalla, ainoastaan tv:stä kuului NHL:n pelimusiikit. Koko olohuoneen väki tuijotti minua niin kuin olisivat hirviön nähneet. Gitta yritti vältellä katsettani.
"Ulos"ärähdin ja kaikki hipsivät hiljaa ohitseni. Ainoastaan Gitta ja tämän paras kaveri poikaystävineen jäivät istumaan sohvilla. Ulkoa kuului pois lähtevien autojen äänet.


"Mä oon niin pettynyt suhun"sanoin.
"Sä et määrää täällä, me vaan pidettiin vähän hauskaa" Gitta vonkui.
"Tiedät säännöt"sanahdin ja katsoin tyttöön.
"Et kerro porukoille, ethän?"
"Kunhan siivoatte Jokerin pihaton huomenna"sanahdin ja virnistin jo hieman.
"Hyvä on"Gitta alistui.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maastoilua ja naishaaveita

Miesflunssa ja tuuraaja

Häätöuhan alla